Uncategorized, Geen onderdeel van een categorie

Het voorkomen van ziekte in uw aquarium

  1. Quarantaine

Gebruik een quarantainebak. De meeste hobbyisten doen dat (helaas) niet. Maar wees niet zoals de meeste hobbyisten. Een quarantainebak is geen remedie voor alle ziekteproblemen, maar het geeft u de tijd om uw vissen te controleren op mogelijke problemen en ze buiten uw aquarium te behandelen.

 

  1. Dips

Er zijn zowel medicinale dips als zoetwater dips. Gaat u niet in quarantaine, dan kunt u in ieder geval gebruikmaken van deze tweedelige Blue Life Safety Stop. Het is geen wondermiddel, maar het kan parasieten, bacteriële en schimmelinfecties helpen verwijderen.

 

  1. Houd stabiele waterparameters

U kunt dit bereiken door regelmatig te testen, uw filters regelmatig schoon te maken, wekelijks of tweewekelijks het water te verversen en automatische temperatuurregelaars te gebruiken.

 

  1. Verwijder agressieve vissen

Hoewel het normaal is dat uw vissen nieuwe bewoners lastigvallen, moet u de agressor misschien verwijderen als dit niet binnen een dag verdwijnt. Agressie kan ook op elk moment de kop opsteken, zelfs als vissen al langer in dezelfde tank zitten. Let dus goed op veranderd gedrag en haal ruziemakers uit elkaar.

 

  1. ‘Drip acclimatiseer’ alle nieuwe vissen

Door uw tijd te nemen, de waterzak eerst te laten meedrijven om de temperatuur gelijk te maken, en vervolgens te drip acclimatiseren om de waterparameters gelijk te trekken, wordt de stress bij vissen verminderd en de uitbraak van ziekten voorkomen.

 

  1. Geen overvol aquarium

Het is beter om wat minder vissen te hebben dan te veel.

 

  1. Voeg langzaam vis toe

Ga niet naar buiten en koop al uw vissen in één keer en gooi ze in uw aquarium. Neem de tijd. Als u te veel vissen tegelijk toevoegt, raakt uw waterchemie in de war en kan uw biologische filter het misschien niet bijhouden.

 

Dus als het uw doel is om tien vissen te hebben, begin dan met een stel en voeg dan steeds een paar toe.

 

  1. Koop coöperatieve vissen

Vissen worden meestal gegroepeerd in drie categorieën op basis van temperament: vredig, semi-agressief en agressief. Als u een beginner bent, koop dan geen agressieve vis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *