Geen onderdeel van een categorie

Vier soorten visziekte

De meest voorkomende visziekte en hun behandelingen worden hieronder besproken. Er zijn vier verschillende soorten visziekten:

 

  • Bacterieel
  • Schimmels
  • Parasieten
  • Virussen

 

  1. Bacterieel

Infecties, veroorzaakt door bacteriën. Zoek online voor een volledige uitleg en lijsten met antibiotica voor medicatie en behandeling van zeevissen. Bacteriële infecties zijn vaak secundaire infecties die binnensluipen nadat de vis al ziek is.

 

  1. Schimmels

Geen plant of dier, schimmels zijn sporen producerende organismen zoals schimmels, gist en paddenstoelen. De meest voorkomende zoutwateraquarium schimmel presenteert zich meestal als een witte katoenachtige pluizige vlek op vissen. Niet super gebruikelijk in zeeaquaria.

 

  1. Parasieten

Waarschijnlijk de meest voorkomende en vaak de meest dodelijke ziekte. Een parasiet is gewoon elk organisme dat in of op een ander organisme leeft en zijn voedsel krijgt ten koste van de ander. Marine Ich, Velvet en Flukes zijn bekende voorbeelden in de zoutwaterhobby.

 

  1. Virussen

Komt niet zo vaak als parasieten of bacteriële infecties, er is ook geen behandeling voor virussen. Hoewel bacteriën eencellige wezens zijn, kan een virus niet overleven zonder een gastheer, en ze zijn klein in vergelijking met bacteriën. Virussen werken door cellen te kapen en opnieuw te programmeren om nieuwe virussen te maken.

 

Als u vermoedt dat er sprake is van ziekte in uw aquarium, sluit dan eerst bacteriën en parasieten uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *