Uncategorized, Geen onderdeel van een categorie

Waarom zoutwatervissen ziek worden

  1. Stress

Net als bij mensen eist stress zijn tol van het lichaam en vermindert de werking van het immuunsysteem, vissen vormen daarop geen uitzondering. Er zullen altijd verschillende ziektes in uw aquarium aanwezig zijn, maar een sterke vis zal ze kunnen bestrijden en gezond blijven.

 

  1. Agressieve tankbewoners

Let altijd goed op de combinatie van dieren in uw aquarium. Agressieve vissen kunnen anderen lastigvallen en bijten, waardoor ze scheuren, schaafwonden en algehele stress veroorzaken. Dit kan leiden tot een verzwakt immuunsysteem en ziekte.

 

  1. Waterkwaliteit

Ongezonde waterparameters zoals hoge ammoniak- en nitraatgehaltes vergroten de kans op visziekten. Temperatuurverschillen in uw tank of het handhaven van een te hoog of te laag zoutgehalte zijn ook factoren.

 

Maar nog erger dan dat alles is instabiliteit. Vissen zijn redelijk goed in het aanpassen aan hun omgeving (meestal), maar constante veranderingen kunnen stress veroorzaken.

 

  1. Letsel

Schaafwonden en verwondingen maken een vis veel kwetsbaarder voor een secundaire bacteriële, virale of schimmelinfectie.

 

  1. Aquariumgrootte

Elke vissoort heeft verschillende tankvereisten om te gedijen. Als u bijvoorbeeld meer dan twee anemoonvissen in een tank van 60 liter plaatst, zal dit waarschijnlijk agressieproblemen veroorzaken. Proberen om een ​​kogelvis in een 100 liter aquarium te houden, zal waarschijnlijk niet goed aflopen. Zorg ervoor dat uw tank de juiste maat heeft voor uw dieren.

 

  1. Een te druk aquarium

Er is geen gouden regel voor hoeveel vissen u in een aquarium kunt hebben. Maar er kan een punt worden waarop u te veel vis heeft. Dit kan leiden tot agressieproblemen, evenals het onvermogen om een ​​gezond biologisch filter te behouden.

 

  1. Leeftijd

Net als mensen zijn vissen vatbaarder voor ziekten naarmate ze het einde van hun leven bereiken.

 

  1. Er is altijd ziekte in een tank

Hoewel het mogelijk is om bepaalde ziekten en parasieten uit uw aquarium te houden met de juiste quarantainemaatregelen, kunt u niet alles buiten houden. Er zullen altijd verschillende bacteriën in uw aquarium aanwezig zijn, dus een gestreste of gewonde vis zal vatbaarder zijn voor ziekten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *