Uncategorized, Geen onderdeel van een categorie

Rekruteer deze schoonmaakploeg om uw aquarium te reinigen

Als u een aquarium heeft, is regelmatige tankreiniging van groot belang. Verder geldt: hoe schoner uw aquarium uit zichzelf al is hoe minder werk u ervan heeft. Hier zijn vier soorten zeebewoners die u kunnen helpen de klus te klaren.

 

  1. Garnalen

De meeste garnalen, inclusief de spookgarnaal en vuurgarnalen, zijn uitstekende aaseters. Ze voeden zich voornamelijk met algen, maar genieten ook van het kauwen op organisch afval en visvoerresten die de aquariumbodem vervuilen en zich vastklampen aan decoratieve elementen.

 

  1. Zeesterren

Zeesterren zijn een geweldige aanvulling op een aquariumreinigingsploeg omdat ze praktisch alles eten. Deze ongewervelde zeedieren ziften ook door zand en houden glazen wanden brandschoon.

 

  1. Slakken

Slakken zijn een ideale aanvulling op een zeewatertank. Naast het beluchten van zand, eten de meeste slakken algen, organisch afval, voedselresten en zelfs kleine dode vissen. Zorg ervoor dat u hun reproductie in de gaten houdt.

 

  1. Schoonmaakvissen

Veel vissoorten voeden zich met algen en organisch afval, evenals met de dode huid en parasieten van andere vissen.

 

Maar vooral algen kunnen een groot probleem zijn in een riftank. Tijdens het schrobben, het water verversen, het optimaliseren van de hoeveelheid voeding, en het verbeteren van de filtratie is de beste manier om ervan af te komen, maar u kunt ook vissen gebruiken om het te bestrijden.

 

Zelfs enkele van de meest populaire zeevissen zijn geweldig om algen te eten. Tangs zijn een van de meest bekende vissen voor dit gedrag. De prachtige Yellow Tang is een mooi voorbeeld van een vis die algen van uw steen zal plukken. Kole Tangs zijn een andere fraaie optie. Tangs zijn geen oplossing voor algen, maar ze helpen zeker. Het zijn ook geweldige vissen qua uiterlijk. Als uw aquarium groot genoeg is, zou u er minstens één in moeten hebben zwemmen.

 

Belangrijk!

 

Voordat u uw schoonmaakploeg samenstelt, moet u ervoor zorgen dat de soort die u wilt integreren harmonieus kan leven in hun nieuwe huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *